Puslespil styrker indlæringen

Hvis man er forælder, er man højst sandsynligt godt klar over, at der findes mange forskellige spil, som er med til at styrke, især mindre, børns indlæring. At styrke et barns indlæring allerede tidligt i livet, for eksempel igennem forskellige slags spil, kan give barnet en kæmpe fordel senere i livet. Jo tidligere barnets hjerne begynder at blive udfordret, jo hurtigere vil den tilpasse sig de nye udfordringer og udvikle sig. At barnet har adgang til spil, som på den ene eller den anden måde er med til at styrke indlæringen gennem sin opvækst har altså stor betydning for, hvor hurtigt barnet vil udvikle sig, samt hvor villigt barnet vil være til at tage imod nye udfordringer og ny lærdom senere i livet.

En type af spil der er specielt godt i forbindelse med udviklingen af barnets indlæring er puslespil. Puslespil styrker indlæringen på flere forskellige måder, og det kan derfor være en god ide at sørge for at barnet altid har adgang til et eller flere puslespil med en passende sværhedsgrad. Efterhånden som barnet bliver ældre og får lettere ved de mere basale puslespil, kan man vælge at skifte dem ud med nye puslespil med flere brikker, så man sikrer at barnet ikke begynder at kede sig med puslespillene.

Og puslespil findes vitterlig i en mangfoldighed, som man næsten ikke skulle tro var mulig. Der er spil med ganske få og store brikker, som er velegnet til de helt små børn og så vokser antallet af brikker og sværhedsgraden ellers til de helt store spil med flere tusinde brikker. Så der er nok at tage fat på, og nok at tage sig til efterhånden, som man bliver ældre og skal have mere udfordring. I de senere år er der også dukker 3d puslespil op, som udfordrer hjernen endnu mere, når man skal have brikkerne til at falde på plads. Tag et grundigt kig på alle mulighederne hos hyggeonkel.dk – der er virkelig mange muligheder, når det kommer til puslespil.

Puslespil styrker indlæringen på flere måder

Puslespil er en øvelse i at kunne se og forstå sammenhænge og mønstre, samt at kunne manipulere ens omgivelser og få dem til at passe ind i disse sammenhænge. Af den grund siger man, at puslespil styrker indlæringen på flere måder. Når et barn får sit puslespil, handler det typisk om at få brikker med bondegårdsdyr til at passe ned i nogle få huller. Barnet er nødt til at forestille sig hvordan, brikkerne passer i hullerne, samt prøve sig frem indtil det passer sammen. Dette er således en øvelse i både kognitive evner samt i motoriske færdigheder.

Efterhånden som barnet prøver kræfter med stadigt sværere puslespil med flere brikker, bliver det nødvendigt for barnet at kunne se og vurdere, hvordan de enkelte brikker passer ind i den store sammenhæng i puslespillet. Her kan barnet ikke blot prøve sig frem, da det ville tage alt for lang tid. Disse puslespil er altså med til at træne barnet i at være opmærksom på helheder og sammenhænge, samt at tænke sig frem til de enkelte brikkers placering i spillet.

Hyggelige aftener med puslespil styrker indlæringen

Hvis man kender nogle, som har eller skal til at have børn, er et puslespil den perfekte gaveide. Ud over det faktum at puslespil styrker indlæringen, er puslespil også rigtig god familiehygge. Mange familier nyder hyggelige aftenstunder, hvor alle familiemedlemmer er samlet om at lægge et puslespil. At aktiviteten derudover er med til at styrke indlæringen for specielt de børn, som er med til at lægge puslespillet, er i disse tilfælde en utroligt heldig bonuseffekt. Er man i tvivl om hvad man skal give en familie med små børn i dåbs-, fødselsdags- eller indflytningsgave kan man altså med fordel vælge at købe et eller flere gode puslespil.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *