En mini-zoo er perfekt for familier med små børn

Stort set alle børn elsker dyr. Og der er næsten ikke noget de ved bedre, end når de kan komme helt tæt på dyrene og få lov til at ae og klappe dem. De dyr, som de fleste børn normalt kommer i nærheden af, er typisk hunde og katte samt i nogle tilfælde måske fugle og en gang i mellem heste. Skal de have chancen for at lære andre dyr at kende på tæt hold, er zoologiske haver et rigtig godt sted at starte. Og skal man finde klappevenlige dyr, er det typisk de mindre zoologiske haver, som er et besøg værd.

Der findes flere forskellige mini-zoos rundt om i Danmark. Det er steder, der ikke har de store dyr, som vi måske ellers kender fra zoologiske haver. Der er altså normalt ingen elefanter, giraffer, løver og lign. eksotiske dyr. Til gengæld vil der ofte være mange dyr, som børnene kan komme helt tæt på. Det kan for eksempel være kaniner, marsvin, geder, grise og køer etc. Et godt eksempel på en sådan mini-zoo er f.eks. Nymarksminde i Nordjylland. Derudover vil der selvfølgelig være nogle mini-zoos med større og eksotiske dyr. Det kan f.eks. være kænguruer og lamaer.

En mini-zoo er derfor perfekt for familier med små børn. Børnene kan komme helt tæt på nogle af de dyr, som de ikke sådan lige møder i hverdagen. Det kan give en hyggelig dag for hele familien.

Gode muligheder for en hyggelig dag i mini-zoo

Mange zoologiske haver ligger tæt på de store byer og har derfor ikke mulighed for at udvide, fordi byen ligger udenom. Det gør, at der godt kan være lidt trangt med plads. For eksempel hvis man har lyst til at have en picnic, efter man har set på dyrene. Mange mini-zoos ligger ude på landet. Der er der masser af plads og fin mulighed for at holde en picnic med sin medbragte mad. Nogle mini-zoos har endda tæpper, som du kan låne at sidde på.

Skulle du være så uheldig, at det regner den dag, du er i mini-zoo, behøver du ikke at bekymre dig. Der er nemlig også gode muligheder for at kunne låne en paraply eller på anden måde komme i tørvejr i de forskellige mini-zoos rundt om i landet. Der er derfor tænkt på det hele.

Lav udflugt for hele familien til en mini-zoo

Hvis I leder efter et udflugtsmål for hele familien, er en mini-zoo et godt bud. Særligt hvis I har en familie med mange små børn. Her kan børnene lege og klappe de forskellige dyr. Det kan være svært for bedsteforældre, onkler og tanter at se deres børnebørn og niecer og nevøer i nogle helt andre rammer end normalt. Så kan de hjælpe dem med at klappe geder og kaniner. Det giver forældrene mulighed for at tage sig en velfortjent pause ved en bænk.

Når der er så gode muligheder for at holde picnic i en mini-zoo vil det være en oplagt mulighed for hele familien. Så kan I tage på en udflugt sammen, hvor I alle sammen medbringer noget mad og bruger en hel dag i mini-zoo, hvor I bare hygger jer.

Der ligger mini-zoos rundt om i hele landet. Det er derfor muligt at finde en, lige meget hvor du bor henne. Det skal derfor ikke være nogen hindring for, at I kan komme i mini-zoo.

Hvis I er på sommerferie i den anden ende af landet, kan det også være sjovt at tage i mini-zoo. Så kan I få en sjov og anderledes oplevelse i en helt anden mini-zoo, end den I måske plejer at komme i. Det er derfor en god mulighed for at opleve noget sjovt og anderledes på ferien, hvor børnene med garanti vil være underholdt.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *